Hasznos információk

Kondenzációs kazántechnika

A kondenzációs technológia alapja az, hogy  a füstgázok erőteljes lehűlésével a füstgázveszteséget nem csak az un.érzékelhető hőtartományban, hanem a vízgőz égéstermék kondenzációja által a párolgáshő hasznosítása révén is minimálisra csökkenthetjük. Az így hasznosított energiatöbblet biztosítja az akár 109%-os hatásfokot. A kondenzációs technológia és a folyamatos tüzelésoldali szabályozás a jelentős tüzelőanyag megtakarításon túl lehetővé teszi, hogy a kazánok károsanyagkibocsátása a lehető legkisebb legyen.

Kondenzációs kazán cikkek

Fűtési rendszerek vízkezelése

A kezeletlen víz az egyre nagyobb értékű fűtési rendszerekben jelentős károkat okozhat. Összeszereléskor a törmelék és más szennyeződések akaratlanul is bekerülhetnek a rendszerbe. Ezek annak eldugulásához vezethetnek, néhány szennyeződés pedig korai korróziós meghibásodásokat segíthet elő. A kezeletlen rendszerekben idővel korróziós termékekből álló iszap halmozódik fel, ami szintén hozzájárulhat a korai meghibásodásokhoz és gazdaságtalan működéshez.

Fűtési rendszerek vízkezelési cikkek

Megújuló energiák

Földünk fosszilis energiakészleteinek rohamos csökkenésével és az üvegházhatás káros következményeinek egyre látványosabb érvényesülésével párhuzamosan fokozott figyelem irányul a megújuló energiák hasznosítására az energiatakarékosságra. A fűtéstechnikában ez elsősorban a napenergia és a geotermikus energia felhasználását jelenti; leginkább a napkollektoros rendszerek illetve a hőszivattyúk által.

Megújuló energiák cikkek

Energiatakarékosság

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az energiatakarékos háztartási megoldások. A családok energiafelhasználását ma Magyarországon elsősorban olyan energiaforrások biztosítják, melyek Földünk rohamosan csökkenő fosszilis energiaforrásait kihasználva biztosítják a szükséges ellátást. Erőműveink nagy része vagy hazai barna és fekete kőszén hasznosításán alapulnak, vagy külföldről vásárolt földgázzal, illetve kőolajjal üzemelnek.

Energiatakarékosság cikkek