Fűtéskorszerűsítés
állami támogatással –
jelentkezzen most!

Július 1-jétől újra igényelhető a kedvezményes otthonfelújítási kölcsön. A programnak köszönhetően vissza nem térítendő támogatással és kamatmentes kölcsönnel vághat bele otthona energetikai korszerűsítésébe. Csatlakozna a zöldülni kívánó családokhoz? 

Kérje szakértőink segítségét a kazáncsere program megvalósításához! Teljes körű pályázati tanácsadással, profi kivitelezéssel és átfogó szakmai támogatással gondoskodunk róla, hogy Önnek ne kelljen aggódnia a részletek miatt.

 

Jelentkezem
kazancsere_hero
otthonfelujitas

Mi az az otthonfelújítási program?

Az európai uniós forrásból biztosított otthonfelújítási program vissza nem térő lehetőséget kínál a fűtési rendszerek és egyéb otthoni fejlesztések megvalósítására. Nemcsak anyagi segítséget nyújt az energetikai korszerűsítéshez, hanem hozzájárul az otthonok életminőségének javításához is. Az elavult gázkészülékek cseréjéről kezdve a megújulóenergia-alapú rendszerek telepítéséig számos lehetőségből választhat, hogyan teheti otthonát környezetbarátabbá és energiatakarékosabbá.

Jelentkezem

Ki, mikor és hogyan pályázhat az otthonfelújítási programra?

A program célja az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítése vissza nem térítendő állami támogatás és kamatmentes kölcsön kombinációjával. A 108 milliárd forintos keretösszegéből becslések szerint mintegy 20 ezer lakóépületen valósulhatnak meg fejlesztések. Szakértőink teljes körű támogatást nyújtanak a korszerűsítési projekt során és azon túl: a felméréstől kezdve a pályázatíráson át az utókövetésig minden lépésnél ügyfeleink mellett állunk.

Jelentkezem
Ingatlan

A program keretében az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett, életvitelszerűen lakott belterületi, külterületi, és zártkerti lakóházak, szabadon álló és sorházi családi házak, valamint ikerházak energetikai korszerűsítése támogatható.

Pályázó

A támogatásra nagykorú, cselekvőképes, magyar adóazonosító jellel rendelkező magyar állampolgárok, vagy legalább egy éve magyarországi állandó lakóhellyel rendelkező uniós állampolgárok pályázhatnak.Határidő

A támogatásra a tervek szerint 2024. július 1-jétől lehet pályázni egészen a keretösszeg kimerüléséig, de legkésőbb 2025 december 31-ig. A kölcsönkérelem az OTP, az MBH és a Gránit Bank MFB Pontként üzemelő bankfiókjaiban nyújtható be.


Feltétel

A pályázat fő eredményfeltétele a 30 százalékos energia-megtakarítás. Ennek érdekében minden igénylőnek javasolt tanácsadó igénybevétele a kölcsönkérelem benyújtása előtt, hogy a megvalósult beruházás biztosan eleget tegyen a megtakarítási feltételnek.

Mire pályázhat?

Az otthonfelújítási program keretében különböző típusú fejlesztésekre pályázhat, a fűtésirendszer-korszerűsítéstől a hőszigetelésig, amelyek együttesen járulnak hozzá a családi házak energiahatékonyságának javításához és a rezsiköltségek csökkentéséhez. Fontos, hogy a finanszírozási összeg felhasználására csak Magyarország területén kerülhet sor, valamint egy kölcsönkérelemben kizárólag egy megvalósítási helyszín szerepelhet.

otthonfelujitas
Fűtési rendszer

Az otthonfelújítási program fókusza a fűtési rendszer lelke: gázkazánra és hőszivattyúra egyaránt kérhető támogatás.

otthonfelujitas
Szigetelés

A támogatás homlokzati hőszigetelésre, födémszigetelésre, lapostető-szigetelésre és nyílászárók cseréjére is igényelhető.

otthonfelujitas
Szabályozások

Ugyancsak felvehető az állami támogatás automatikus központi (hőtermelő oldali) és helyi (hőleadó oldali) szabályozások kiépítésére.

otthonfelujitas
Egyéb energetika

Az energetikai korszerűsítéshez közvetlenül kapcsolódó helyreállítások és javítások költségei szintén elszámolhatók a program keretében.

Mekkora összegű
támogatást kaphatok?

A finanszírozás vissza nem térítendő támogatás és éven túli lejáratú kamatmentes beruházási kölcsön kombinációja. Három részből áll: egy kamatmentes kölcsönből, egy vissza nem térítendő támogatásból és egy önrészből, ahol a két támogatási forma pályázónként elérheti a 6 millió forintot. A pályázat során ellenőrzik a kölcsönigénylő jövedelmi helyzetét, akinek a hitel törlesztésére elegendő igazolt jövedelemmel kell rendelkeznie. 

Jelentkezem
Támogatás

A finanszírozási összeg (kölcsönrész és a vissza nem térítendő támogatás együttesen) maximum bruttó 6 millió forint lehet pályázóként.

Kamatmentes hitel

A támogatás egyik komponense kamatmentes hitel, amely nem terheli meg az ingatlant jelzáloggal. A kamatmentes kölcsönt tíz év alatt kell visszafizetni.

Jövedelmi helyzet

A kölcsönigénylő igazolt jövedelmének fedezetet kell nyújtania a hitel törlesztésére. Nem kaphat támogatást, akinek a minimálbért meghaladó adótartozása van.

Önrész

A saját forrás a projekt teljes elszámolható költségvetésének minimum 14,3 százaléka, azaz hétmillió forintos felújításnál kereken egymillió forint.

kazancsere_hero

Hogyan tudunk segíteni?

1

Álló Egyenes Vonal
Pályázati tanácsadás

Teljes körű pályázati tanácsadást nyújtunk a felméréstől kezdve a dokumentáció összeállításán keresztül a pályázat beadásáig. A folyamat teljes ideje alatt Ingyenes konzultációval állunk rendelkezésére, hogy minden kérdésére választ kapjon.

2

Álló Egyenes Vonal
Lebonyolítás és kivitelezés

A fűtési rendszer korszerűsítését teljes körűen vállaljuk, bárhol legyen a felújítás helye az országban. Szakértő csapatunk biztosítja a zökkenőmentes telepítést és üzembe helyezést, hogy Ön gondtalanul élvezhesse otthona takarékos melegét.

3

Álló Egyenes Vonal
Szakértői tanácsadás

Szakértőink a pályázat minden elemére és lépésére kiterjedő tanácsadást nyújtanak, ezen belül részletesen bemutatják a lehetséges fűtési rendszereket, hogy biztosan az ideális korszerűsítési megoldást válassza otthona számára.

4

Kedvezményes kazánok és hőszivattyúk

Különleges ajánlatainkkal az a célunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a legzöldebb és legmodernebb fűtési megoldásokat. Velünk akkor is kedvezményes eszközökkel korszerűsítheti fűtési rendszerét, ha valamilyen okból nem igényelhet pályázati támogatást.

Belevágna
a fűtéskorszerűsítésbe?

Adja meg az adatait és tanácsadónk 24 órán belül keresni fogja a részletekkel.

Vezetéknév *
Keresztnév *
E-mail cím *
Telefonszám *
Pályázati információk

A legjobb ajánlatunk

Válassza az Elga Ace hőszivattyú és az Avanta Ace kondenzációs kazán hibrid együttesét!

Rendelje meg a Remeha tökéletes hibrid kombinációját, amellyel egyszerre érheti el a 30 százalékos primer energiamegtakarítást és élvezheti a legkorszerűbb fűtési megoldásunk nyújtotta kényelmet és hatékonyságot. 

Az Elga ACE hibrid hőszivattyú és az Avanta Ace kondenzációs gázkazán együttes vásárlása esetén most bruttó 50.000 Ft visszatérítést adunk a kazáncsere2024.hu-n keresztül jelentkezőknek – akkor is, ha nem pályázati úton valósítják meg korszerűsítési terveiket.

Az ajánlat feltételeit keresse a www.kazan.hu weboldalon vagy a termékkísérő dokumentációban.

Elga Ace

A világ legkisebb hőszivattyúja

Avanta Ace

Magas hatásfokú gázkazán

a hibrid rendszer primer 30-35%-os
energiamegtakarítást biztosít

* A visszatérítés a hibrid rendszer választása esetén jár, vásárlás után. 
A részeletekről kérdezze értékesítőnket!

Kazáncsere program szabályzat
kazancsere_hero

Kérdése van vagy tanácsra van szüksége?

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére.

kazancsere_hero

Takács Nikoletta

pályázatíró, pályázati tanácsadó

Tel: 06709477234
kazancsere_hero

Stelczer Szabolcs

műszaki szaktanácsadó

Tel: 06203592592
kazancsere_hero

Czifra Noémi

ügyfélszolgálat

Tel: 06706446001
Kapcsolat
kazancsere_hero

Remeha: modern és megbízható fűtéstechnikai megoldások

A Remeha az elérhető árú, kiemelkedő minőségű gázkazánok és hőszivattyúk szakértője. Ismerje meg termékeinket és szolgáltatásainkat!

Tovább
otthonfelujitas