A legátgondoltabb kivitel

Calenta

 • Fűtő, kombi és tárolós kivitel

 • Egyedülálló, saját fejlesztésű Ultra Responsiv monoblokk Al-Si hőcserélő

 • Modern vonalvezetés

 • Kis szervizigény

A legátgondoltabb kivitel

Calenta

A Remeha Calenta sorozat egy kondenzációs technológiával működő, magas hatásfokú, új fejlesztésű fali kondenzációs gázkazán család, fűtő, kombi és tárolós (beépített 40 literes tároló) kivitelben. Nagyon kevés karbantartást igényel, valamennyi alkatrész egyszerűen elérhető, és szinte minden segédeszköz igénybevétele nélkül javítható. Modulációs szivattyút tartalmaz.

Elérhető típusok: 15S, 15DS, 25S, 25DS, 35S, 35DS, 28C, 25L

Társasházi lakás – Sorházi lakás – Sarokház – Családi ház

Kisebb, átlagos és nagyobb háztartások

iSense szabályzóval győztes kombináció

Általános információk
Dokumentáció, letöltések

Comfort csomag: kazán + iSense szabályzó + külső hőmérséklet érzékelő – ezzel egyedülállóan magas, A+ energiahatékonyság érhető el

A Calenta Comfort termékcsalád nagyon kevés karbantartást igényel, valamennyi alkatrész egyszerűen elérhető, és szinte minden segédeszköz igénybevétele nélkül javítható. A kazán nagy teljesítményéről a teljesen egyedülálló kompakt, öntött, monoblokk Al-Si hőcserélő gondoskodik, amelynek hőátadása 7x jobb, mint a megszokott INOX hőcserélőké. A kisméretű, ún. Ultra Responsive Heat Exchanger eredménye a nagyon gyors hőcsere; a kombi kazán esetében pedig minimális várakozási idő és stabil HMV-hőmérséklet

A tesztek tanúsága szerint a Calenta nyújtja az osztályában a legjobb éves HMV hatásfokot: 91,4%-ot. A névleges fűtőteljesítmény akár 3 kW-ra leszabályozható. A Remeha Calenta igen könnyen kezelhető: a védőburkolat belső LED világítással van ellátva, valamennyi alkatrész könnyedén elérhető. A Remeha Calenta karbantartását Ön is megtervezheti: a korszerű személyautókhoz hasonlóan a Calenta is jelzi, hogy mikor jön el a megelőző karbantartás ideje.

 • fűtő kivitelben legtágabb teljesítménytartomány 3kW-ig leszabályozható
 • egyedülálló, Remeha saját fejlesztésű Ultra Responsive monoblokk Al-Si hőcserélő
 • egyszerű üzembe helyezés és rendkívül könnyű karbantartás kis szervizigény bővített szerviz-diagnosztika az LCD-kijelzőn keresztül
 • asztali számítógépre csatlakoztatható
 • modern vonalvezetés
 • a Comfort csomag tartalmazza a kazánt, az iSense szabályzót és a külső hőmérséklet érzékelőt, így egyedülállóan magas, A+ energiahatékonyság érhető el

A készülék kiemelkedően csendes üzemű, és a folyamatos fordulatszabályzású szivattyúnak köszönhetően áramfelvétele is nagyon alacsony. A Calenta 25L tárolós kazán a használati melegvizet korszerű rétegtárolós technológiával állítja elő. A melegvíz elvétele mindig a tároló legfelső részéből történik, ahol a HMV készítés megkezdése utáni első perctől kezdve megfelelő hőmérsékletű víz áll rendelkezésre. Ez a módszer a kondenzációs technológiával párosítva mintegy 15%-kal jobb hatásfokot eredményez a HMV előállítás terén összehasonlítva az indirekt fűtésű HMV tárolókkal.

Remeha Calenta és Remeha iSense: A győztes kombináció!

A Remeha Calenta olyan intelligens szoftverrel rendelkezik, amely folyamatosan ellenőrzi a készülék teljesítményét, valamint egy világos, kék háttérfényű LCD-kijelző is található rajta, amelyről leolvashatók az állapotjelentések. A Remeha új szobai szabályozójával, az iSense-szel kombinálva a Calenta akár a nappaliban is tájékoztatja a felhasználót. A Calenta és az iSense kényelmes kombinációt képez, a felhasználó és az üzembe helyező számára egyaránt. A Remeha iSense időjárásfüggő szabályozóként is használható, teljes egészében a Calentába építve helyiség hőmérséklet kompenzációval. A kazán és a szabályozó ekkor egyetlen egységet képez.

Műszaki adatok

Termékjellemzők

Műszaki előnyök

A kondenzációs technológia és a folyamatos tüzelésoldali szabályozás a jelentős tüzelőanyag megtakarításon túl lehetővé teszi, hogy az Avanta Plus kazánok károsanyag kibocsátása a lehető legkisebb legyen és megfeleljen a legszigorúbb EU normáknak.
A készülékek zajszintje különlegesen alacsony. Az Avanta Plus sorozat kombi kazán tagjai komfort üzemmódban azonnal folyamatos, állandó hőmérsékletű melegvíz előállításra képesek, kielégítve az egész család használati melegvíz igényeit.

 • A kondenzációs technológia és a folyamatos tüzelésoldali szabályozás a jelentős tüzelőanyag megtakarításon túl lehetővé teszi, hogy az Avanta Plus kazánok károsanyagkibocsátása a lehető legkisebb legyen és megfeleljen a legszigorúbb EU normáknak.
 • A készülékek zajszintje különlegesen alacsony. Az Avanta Plus sorozat kombi kazán tagjai komfort üzemmódban azonnal folyamatos, állandó hőmérsékletű melegvíz előállításra képesek, kielégítve az egész család használati melegvíz igényeit.
 • rendkívül kis helyigény – nagy teljesítmény
 • felhasználóbarát vezérlés, LCD kijelzővel
 • egyszerű, gyors szervizelés
 • inox hőcserélő
 • rugalmas szabályzástechnikai lehetőségek (időjáráskövető szabályzás, épületfelügyelet 0-10V)
 • alacsony zajszint
 • magas hatásfok
 • fűtő és kombi kivitel

Dokumentáció, letöltések