A komplett megoldás

Eria Tower Ace

 • Beépített 180 literes tartály – használati melegvíz készítés az egész család számára

 • Elektromos kísérőfűtés alacsony külső hőmérsékletek esetén

 • Hűtési funkció az épület légkondicionálásához

All-in-one levegő-víz osztott elektromos hőszivattyú beépített melegvíztároló tartállyal

Eria Tower Ace – R32

A Remeha Eria Tower Ace egy teljesen elektromos, osztott levegő-víz hőszivattyú, beépített 177 literes zománcozott tároló tartállyal a melegvíz tárolására. Az Eria Tower Ace 4,5 kW-tól 8 kW-ig terjedő teljesítmény-tartományban kapható egyfázisú változatban.

Rendkívül alacsony – akár -10 Celsius fokos – külső hőmérsékleten is a hőszivattyú 100%-ban megtartja fűtési teljesítményét. Ha nagyon alacsony külső hőmérsékleten többlet teljesítményre van szükség, további teljesítmény is biztosítható elektromosan. Ezenkívül a hőszivattyú nyáron opcionálisan a helyiség hűtésére is használható.

Az Eria Tower Ace R32 hűtőközeget használ, amely alacsony GWP-vel (globális felmelegedési potenciál) rendelkező hűtőközeg.

Kereskedelmi partner kereső

Széles teljesítmény tartomány 4,5 kW-tól egészen 8 kW-ig

Új és meglévő épületek fűtés-hűtésére, használati melegvíz ellátására

Praktikus beltéri elhelyezés, Plug & Play felső csatlakozás, távoli kültéri egység telepítés

Általános információk
Műszaki adatok
Termékjellemzők
Dokumentáció, letöltések

All-in-one hőszivattyú melegvíz-tároló tartállyal

Mi az osztott kivitelű levegő-víz hőszivattyú?

Az Eria Tower Ace egy osztott kivitelű, álló levegő/víz hőszivattyú. Ez azt jelenti, hogy a hő a kültéri egységben keletkezik, amelyet hűtőközeg-csövek segítségével juttatunk el a beltérbe. A kondenzációs folyamat a beltéri egységben megy végbe, amely során az előállított hőenergia a központi fűtési rendszerbe kerül. Mivel a csöveken hűtőközeg áramlik, ezért F-Gáz jogosultság szükséges a rendszert telepítő szakember részére.

Az Eria Tower Ace 4,5-8 kW teljesítménytartományban kapható. Nagyon hideg téli hőmérsékletek esetén az Eria Tower Ace elektromos kiegészítő fűtésre támaszkodhat. Meleg nyári napokon a hőszivattyú képes aktívan hűteni is az épületet.

Az összes hidraulikus tartozék be van építve a készülékbe

 • Központi fűtés túlnyomás elleni védelem 3 bar
 • 8 literes tágulási tartály
 • Manométer
 • 3 kW-os elektromos kísérő fűtés
 • 3 járatú váltószelep
 • Mágneses iszapleválasztó
 • Leeresztő csap a készülék leürítéséhez

A hőszivattyús és a kazános rendszer különbségei

Méretnagyságtól függően a hőszivattyúk maximum 55-60 fokos előremenő víz előállítására képesek, 4-8 fokot emelve a visszatérő hőmérsékleten. Egy kazán akár 85 fokos víz készítésére is alkalmas, nagy hőlépcsővel, dinamikusan elérve a kívánt hőmérsékletet.

A hőszivattyúnak időre van szüksége az üzemi hőfokok, az optimális munkapont eléréséhez, illetve az üzemmód váltásokhoz. Működési szempontból ezért ideális számára, ha hosszabb ideig és folyamatosan üzemel. Emiatt a hőszivattyút alacsony hőmérsékletű hőleadókkal, padló-, mennyezet- vagy falfűtéssel célszerű kombinálni, esetleg fan-coil berendezésekkel, vagy emelt felületű radiátorral. A hidraulikus kapcsolást úgy kell kialakítani, hogy a vízrendszer minimum térfogata illetve minimum vízárama biztosított legyen.

Mennyibe kerül egy hőszivattyú?

Egy hőszivattyús rendszer bekerülési és üzemi költségei nagymértékben függenek a rendszer kialakítástól. Ettől függetlenül egy jól méretezett hőszivattyú mindig gazdaságosabban üzemel, mint egy hagyományos fűtési rendszer.

Teljesen elektromos hőszivattyú esetén általában szükséges a csatlakozó rendszer további átalakítása. A hőleadó rendszer alkalmas kell legyen a hőszivattyúhoz (pl. padlófűtés), megfelelő teljesítményű kell legyen az elektromos hálózat és korszerű az épület szigeteltsége is. Az energiaszámla kizárólag villamos energiát fog tartalmazni.

Egy hibrid hőszivattyú könnyen integrálható egy már meglévő alkalmazásba, legtöbbször a meglévő hőleadó rendszer (főleg radiátorok) továbbra is használhatóak. Emellett nincs feltétlen szükség jelentős átalakításokra, mint például az épület szigetelésére, a csőhálózat bővítésére, cseréjére. Az energiaszámla összességében alacsonyabb lesz mint egy hagyományos fűtési rendszer esetén, kevesebb gáz és több áram kerül számlázásra.

Pályázati lehetőségek

Teljesítmény

Megnevezés
MR: 1 fázisú
4,5 MR 6 MR 8 MR
Fűtési teljesítmény A7°C / W35°C * kW 4,6 6,4 7,6
COP (A7°C / W35°C) * 5,2 5 4,57
Felvett elektromos teljesítmény A7°C / W35°C * kWe 0,88 1,28 1,66
Elektromos kiegészítő fűtés teljesítménye kW 3-6 3-6 3-6
R-32 Hűtőközeg kg 1,2 1,2 1,2
Kültéri egység tömege kg 54 54 54
Beltéri egység tömege kg 130 130 130
Melegvíztároló űrtartalma l 177 177 177
Melegvíztároló töltési idő (max)** h 1h 32 1h 31 1h 30

* Fűtési mód: külső levegő hőmérséklete 7 °C, előremenő vízhőmérséklet 35 °C. Teljesítményadatok az EN 14511-2 szabványnak megfelelően.

**  A melegvíztároló teljes tartalmának felfűtési ideje, a víz célhőmérséklet: 54 °C

Karbantartási és vezérlési technológia

Ace platform
eSmart Inside – intelligens vezérlés

Az Eria Tower Ace fejlett eSmart Inside operációs rendszerrel van felszerelve. Az eSmart Inside a digitális lehetőségek széles skáláját jelenti, amelyeket a Remeha kínál és fejleszt tovább az elkövetkező években, hogy eszközeit intelligensebbé és ezáltal gazdaságosabbá tegye. Ez lehetőséget kínál a hatékonyabb munkavégzésre és ezáltal a költség-megtakarításra. A Remeha eSmart Inside vezérlőplatformja ezt könnyíti meg egy kicsit az Ön számára. A vezérlés intelligens felépítésének köszönhetően az operációs platform minden Ace készülékben ugyanaz. Így Ön, választásával a hatékonyság és a plug & play telepítés mellett teszi le a voksát.

Időjárásfüggő szabályozás
Mindig kényelmes beltéri klíma

A Mercuria Ace és az Eria Tower Ace készülékek egy kültéri hőmérséklet érzékelővel működnek együtt. Ez biztosítja, hogy a hőszivattyú az időjárás függvényében tudjon szabályozni. Minél hidegebb lesz kint, annál magasabb lesz a központi fűtés előremenő hőmérséklete, ezáltal garantált a magas szintű kényelem otthonában. A fűtési görbe könnyen beállítható akár a Remeha smart start alkalmazás segítségével is.

Műszaki adatok

Eria Tower Ace – R32 4,5 MR

 • A hőszivattyú fűtési teljesítménye
  5,4 kW
 • Elektromos megtáplálás
  Egyfázisú (230 V)
 • Kiegészítő fűtés típusa
  Elektromos 3 kW
 • Melegvíz csapoló profil
  L
 • Kedvezményes szolgáltatói tarifa
  H és B-GEO

Eria Tower Ace – R32 6 MR

 • A hőszivattyú fűtési teljesítménye
  6,7 kW
 • Elektromos megtáplálás
  Egyfázisú (230 V)
 • Kiegészítő fűtés típusa
  Elektromos 3 kW
 • Melegvíz csapoló profil
  L
 • Kedvezményes szolgáltatói tarifa
  H és B-GEO

Eria Tower Ace – R32 8 MR

 • A hőszivattyú fűtési teljesítménye
  7,1 kW
 • Elektromos megtáplálás
  Egyfázisú (230 V)
 • Kiegészítő fűtés típusa
  Elektromos 3 kW
 • Melegvíz csapoló profil
  L
 • Kedvezményes szolgáltatói tarifa
  H és B-GEO

Termékjellemzők, fontos tudnivalók

Műszaki előnyök

 • Beépített 177 literes melegvíztartály
 • A központi fűtés maximális előremenő hőmérséklete 60 °C
 • 75°C-ig elektromosan fűthető
 • Opcionális hűtés lehetséges
 • Csak 600 mm széles, 728 mm mély és 1250 mm magas
 • A kültéri egységek előre fel vannak töltve hűtőközeggel, amely 10 m-es csőhosszhoz elegendő
 • Széles teljesítménytartomány: 4,5 kW-tól 8 kW-ig egyfázisú változatban (16A(C) biztosíték)
 • 100% teljesítménymegtartás alacsony (akár -10°C) hőmérsékleten is
 • eSmart Inside operációs rendszer, távolról és bármikor elérhető okostelefonjával vagy táblagépével

Hangszigetelés

Hangszigetelő burkolat hőszivattyúkhoz

Lépjen kapcsolatba Vevőszolgálatunkkal, amennyiben hőszivattyúja, vagy klímaberendezése kültéri egységeihez szabadon álló hangszigetelő burkolatot szeretne telepíteni. Ezen zajcsökkentő burkolatok karbantartást nem igénylő anyagból állnak, hosszú élettartamúak és gyorsan telepíthetők. A hangszigetelő burkolat akkor használható, ha elegendő hely van (minden oldalon legalább 50 cm) a kültéri egység körül. A burkolat minden oldalról nyitható, így nagyobb erőfeszítés nélkül hozzáférhet a hőszivattyúhoz vagy a klímaberendezéshez karbantartás céljából.

eSmart Inside

Az Eria Tower Ace fejlett eSmart Inside  operációs rendszerrel van felszerelve. Az eSmart Inside több intelligenciát ad a kazánnak, és jobban felkészíti a digitális világ által kínált lehetőségekre. Az eSmart Inside szoftverrel, egy eTwist okostermosztáttal kombinálva, de átjárókon, interfészeken és kapcsolódó alkalmazásokon keresztül is lehetőség nyílik termékeink állapotának távolról történő figyelésére és a beállítások módosítására.

Az Eria Tower Ace új eSmart eszközvezérlésének része a komplex LCD kijelzős vezérlőpanel. Ezzel az új kezelőpanellel, amely a kijelzőn kívül négy nyomógombbal is fel van szerelve, áttekinthetően leolvasható a készülék állapota és működési története. Ezen felül magán a készüléken is lehet paramétereket módosítani külön szerviz-műszer nélkül.

Elhelyezés

Kompakt méretei és korlátozott súlya miatt az Eria Tower Ace bárhol elhelyezhető a házban. A Remeha Eria Tower Ace egy osztott hőszivattyús rendszer, ahol a beltéri és kültéri egységeket hűtőközeg-csövek kötik össze. Gondoskodjon arról, hogy a kültéri egység körül legyen elegendő szabad hely a megfelelő légszállításhoz, valamint elegendő hozzáférést biztosítson a szervizhez és karbantartáshoz.

Csatlakozás

Ügyeljen arra, hogy a hűtőközeg csatlakozás legalább 5 méter hosszú legyen, mivel ha ennél rövidebb, a hőszivattyú élettartama jelentősen lerövidül és a garancia érvényét veszti!

Mindig szereljen fel egy elektromos karbantartási leválasztó kapcsolót a kültéri egység közelébe.

A teljes telepítés egyszerűen csatlakoztatható a Remeha eTwist termosztátjához

Beüzemelés

Az Eria Tower Ace a legújabb Ace platformmal és beépített Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik. Ez megkönnyíti a hőszivattyú beüzemelését okostelefonon keresztül a Smart Start alkalmazás segítségével. A Remeha Smart Start App egy üzembe helyezési alkalmazás különböző hőszivattyúkhoz, mint például az Elga Ace, a Mercuria Ace és az Eria Tower Ace. Az alkalmazással a hőszivattyú gyorsan és egyszerűen, lépésről lépésre üzembe helyezhető és megfelelő működését tesztelni lehet.

A Smart Start App biztosítja a hőszivattyú gyors és hibamentes üzembe helyezését. Lépésről lépésre végigvezeti a szakembert a beüzemelés lépésein, így minden szükséges beállításra biztosan sor kerül.

Az adatok automatikusan mentésre kerülnek, így mindig tudja a szakember, hogyan hagyta ott a telepítést. A konfigurációkat mentheti, és később új eszközökön is felhasználhatja. Ezzel rengeteg időt takaríthatunk meg!

Karbantartás

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a karbantartást és az üzembe helyezést csak F-gáz minősítéssel rendelkező technikus végezheti.

A hűtőközeg alacsony GWP-je és az alacsony töltet mennyiség miatt éves szivárgáskeresési kötelezettség alá nem tartozik.

Mivel a hőszivattyú kapcsolódik az Ace platformhoz, képes önállóan szervizértesítéseket küldeni.

A kültéri egység hőcserélő lamelláit szakszerűen és rendszeresen meg kell tisztítani.

Mindig szereljen fel egy elektromos karbantartási leválasztó kapcsolót a kültéri egység közelébe.

A teljes telepítés egyszerűen csatlakoztatható a Remeha eTwist termosztátjához

Kétzónás készlet

A Mercuria Ace és Eria Tower Ace opcionálisan kétzónás készlettel is felszerelhető. Ez lehetővé teszi egyidejűleg két különálló fűtési kör fűtését, vagy két különálló hűtési kör hűtését. Ezenkívül a kétzónás készlet biztosítja, hogy két különböző hőleadó rendszert lehessen kiszolgálni. Ilyen lehet például, ha a földszinten padlófűtés van, az emeleten pedig radiátoros hőleadók.

Dokumentáció, letöltések

Köszönjük, hogy alkalmazásához a Remeha levegő-víz hőszivattyút választotta! Fontos számunkra, hogy minőségi berendezéseinkhez szakszerű telepítés és üzembe helyezés szolgáltatás társuljon, ezért az alábbi dokumentumokban néhány fontos tudnivalóról és egyszerű teendőről tájékoztatjuk Önt.

Osztott kivitelű hőszivattyú hűtőköri rákötését és F-Gáz műveleteit (vákuumolás, nyomáspróba, rátöltés) az alábbi jegyzőkönyv kitöltésével szükséges dokumentálni. Kérjük a beüzemelés megrendelésével együtt juttassák el a márkaszerviz részére!

Eria Tower Ace