Hírek2022-09-20T12:35:35+01:00

Hírek

A Remeha & Hollander Techniek üzembe helyezi az első 100%-os hidrogénüzemű kazánját

A Remeha és a Hollander Techniek üzembe helyezte az első ipari, 100%-os hidrogénüzemű kazánt a közüzemi piacon. Zöld hidrogénnel, hibrid hőszivattyúval és zöld propánnal fűtött irodaház került kialakításra az együttműködésnek köszönhetően.
A Hollander Techniek – a közüzemi piacon kereskedelmi és ipari műszaki szolgáltatásokat nyújtó cég – apeldoorni fióktelepén a közelmúltban egyedülálló fenntartható fűtési rendszer került megvalósításra az ipari piac első 100%-os hidrogén üzemű kazánjával. A Hollander Techniek 1998-ban épült, 5500 m² összterületű központi irodája 400 alkalmazottnak ad helyet. A hidrogénfűtést egy 2 évig tartó kísérleti projektnek szánják a hidrogén nagyobb épületekben történő alkalmazására.
A Hollander Techniek meglévő és új épülete
Egy bővítési igényből adódóan a jelenlegi épület mellett a cég várhatóan 2025-ben egy új, összesen 3000 m² alapterületű épületet fog használni ugyanazon a telken. Mivel egyik épülethez sem áll földgáz rendelkezésre, a 100%-ban zöld hidrogénnel működő kazán mellett a fűtést hibrid hőszivattyú és zöld propángázzal működő kazán is biztosítja. Ez utóbbi alkalmazást csak kiegészítőként használják a nagyon hideg napokon.
Az első gyártó Hollandiában
Ezzel a kísérleti projekttel a Remeha az első gyártó, amely nagyobb teljesítményű hidrogénkazánt telepít. A Hollander Techniek egy Quinta Ace H2 100% készüléket, egy 100% hidrogén tüzelésű kazánt használ, amely 40 kW teljesítménnyel bír. Effenca MT40 hőszivattyú és két Quinta Ace 45 kazán egészíti ki – kaszkád elrendezésben –, a hőközpontot, melyeket egy miTera Plus rendszervezérlő vezérel.
Az épület, az ügyfelek és a munkatársak felkészítése a fenntartható jövőre.
A Hollander Techniek évek óta dolgozik azon, hogy egész működését fenntarthatóbbá tegye.
Erik Hollander vezérigazgató így írja le a helyzetet:
“Az épülő új létesítmény mellett azt is szeretnénk elérni, hogy jelenlegi épületünket még fenntarthatóbban fűtsük és csökkentsük CO2 kibocsátásunkat.”
„Ez nem volt olyan egyszerű. Meglévő épületünk szigetelési paramétereiből, valamint az Apeldoorn-Noord üzleti park korlátozott elektromos kapacitási lehetőségeiből, járműparkunk egyidejű villamosításával együtt, valamint az épülő épület kapacitásigénye, a teljesen elektromos hőszivattyús fűtési megoldást nem tette lehetővé. Apeldoorn-i partnerükkel, a fenntartható beltéri klímamegoldások gyártójával, a Remeha-val egyeztetve egy új rendszermegoldást választottunk. Valamennyi megoldás együttesen – beleértve a meglévő WKO rendszerünket is – segít elérni azt a törekvésünket, hogy épületeinket 2025-re CO2 -semlegessé tegyük.
Hollander egy második fontos motivációról is beszél:
„Szeretnénk élen járni az energiaátállásban, ezért is nagyon fontos, hogy sok ismeretet szerezzünk a hidrogénről: milyen technikáról is van szó, hogyan képezzük az embereinket? Hogyan lehet biztonságosan dolgozni a hidrogénnel? Mindezért döntünk úgy, hogy saját üzlethelyiségeinket fenntarthatóbbá tesszük hidrogén felhasználásával.”
A Remeha nagyon komoly tapasztalattal rendelkezik már a hidrogénprojektekben.
2017-ben kezdte meg az első lakossági hidrogénüzemű kazán fejlesztését. 2019 óta széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik az otthonok hidrogénnel történő fűtésében. 2019-ben a Remeha részt vett egy rozenburgi apartmankomplexum hidrogénnel történő fűtésében. Akkoriban ez volt az első hidrogén alkalmazás a világon lakóépületben. Ezt azóta egymás után követték a sikeres Remeha hidrogénprojektek meglévő és új otthonokban.
A közületi épületek hidrogénprojektjei a logikus következő lépés. A Remeha bevált földgázkazán-platformokat használ a lakó- és nem lakóépületek hidrogénkazánjaihoz, amelyek hőszivattyúkkal vagy akár propánnal kombinálva a legmagasabb szabványoknak is megfelelnek. A közműpiac számára elérhető a jól ismert Quinta platform, amely lényegesen nagyobb teljesítményekben is elérhető.
A Remeha három különböző teljesítményű 100%-os hidrogén kazánt fejlesztett ki kísérleti projektekhez: a Tzerra Ace H2 100% 28C, a Tzerra Ace H2 100% 34C és a Quinta Ace H2 100% 45. A Remeha várja az infrastruktúra rendelkezésre állását, ill. a vonatkozó törvényeket, rendeleteket a kereskedelmi hidrogénkazánok piaci bevezetéséről.
Maurice Meulenbrugge, a Remeha megújuló gáz termékmenedzsere elégedett az új projekttel:
A Remehánál a fenntarthatósághoz vezető több útban hiszünk: gáz-, villany- és távfűtés-hálózatban.
„A megoldást a környezetnek és a meglévő infrastruktúrának megfelelő energiahordozók kombinált használatában látjuk. A hidrogén ígéretes energiahordozó. Különösen a közületi alkalmazásokban, ahol a szükséges teljesítmény gyakran magas, lehetőségünk van a CO2 kibocsátás jelentős csökkentésére hidrogénnel. Ezért is örülünk, hogy a Hollander Techniekkel együtt futtathatjuk ezt a kísérleti projektet, különösen azért, mert olyan hidrogén felhasználására vonatkozik, amelyet megújuló forrásokból, például szél- és napenergiából származó energiával állítanak elő.”
Újdonság a Hidrogén felhasználása hibrid rendszerben
Meulenbrugge egy második újdonságról is beszél a projektel kapcsolatban: „A hibrid rendszerek telepítése országosan elsődleges prioritású. Korábban még soha nem vezéreltek központi rendszervezérlővel egy hibrid hőszivattyút, egy 100%-os hidrogén kazánt és két tartalék propánkazánt kaszkád elrendezésben. Ezzel a projekttel a Remeha bemutatja, hogy a hidrogén része lehet az üzleti létesítmények kényelmes fűtésének, és ezáltal a Hidrogén szerepet játszhat a fenntartható rendszermegoldásokban. Ezzel hozzájárulunk egy élhetőbb lakókörnyezet kialakításához.”
Az eredeti holland nyelvű cikket itt olvashatja: https://bit.ly/49ZuLfW

 

 

START 2024 – Energiahatékonyság és komfort konferencia

A Remeha idén is részt vett a START Épületgépészeti Évindító kiemelt szakmai programján a Lurdy Házban.
A rendezvény kereteiben standunknál a Remeha lakossági, ipari és hidrogén kazánjairól, hőszivattyúiról, más egyéb termékeiről illetve a szervizünk új szolgáltatásairól kaphattak részletes információt szakképzett kollégáinktól.
Az eseményről szóló teljes cikket itt olvashatja el: https://epuletgepesz.hu/2024/02/16/start-epuletgepeszet-evindito-2024-megsz-magyar-epuletgepeszek-szovetsege-osszefoglalo/

 

 

Bemutatkozik az Elga Ace All-in-one

A Remeha a VSK 2024 kiállításon bemutatja az Elga Ace all-in-one hibrid hőszivattyút, melyet VSK 2024-díjra jelöltek.🏆
A készülék egy innovatív beltéri klímamegoldás, amely egyesíti a hőszivattyú és a központi fűtési kazán funkcióit egyetlen készülékben.
Az új rendszer telepítési ideje mintegy 30 százalékkal csökkent.
Az Elga Ace All-in-one a Remeha megoldása a 2026-tól életbe lépő szabályozásra, miszerint kazáncsere esetén legalább hibrid hőszivattyús rendszert kell telepíteni Hollandiában.
A termék várhatóan a 2024-es második negyedévben kerül piacra.
A Remeha úgy látja, hogy a fogyasztók egyre tudatosabban választanak hibrid vagy teljesen elektromos hőszivattyús rendszert.
A cég 2023 augusztusában megnyitotta Hollandia legnagyobb hőszivattyúgyárát, amelynek maximális gyártási kapacitása 140 000 db hibrid hőszivattyú évente.
A Remeha továbbá élményközpontot nyitott Arnhemben és Haarlemben, ahol a fogyasztók minden hőszivattyúval kapcsolatos felmerülő kérdésükre választ kaphatnak.

 

 

Jobb életkörülmények megteremtése

A Remeha a VSK 2024 szakkiállításon különleges, fenntarthatóságra összpontosító kiállítási térrel jelenik meg. Ezért lett az idei év témája a: “Jobb életkörülmények megteremtése”
A vállalat használt tágulási tartályokból készült színházi lámpákkal, kazánok csomagolóanyagaiból készült bárpulttal, és néhai anyagból készült reklámfelületekből varrt táskákkal mutatja be elkötelezettségét a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt. A stand tervezése során a Remeha nem használ fapadlót, ezzel 500 négyzetméternyi faanyagot takarít meg. További cél, hogy a VSK vásáron bemutassa a legújabb fenntartható beltéri klímamegoldásokat, beleértve az Elga Ace all-in-one, a hibrid hőszivattyú és a központi fűtési rendszerek egyesített eszközeit.
A Remeha hangsúlyozza, hogy a fenntarthatóság fontos szempont a telepítési szektorban, és aktívan támogatja a telepítőket az energiaátállás sikerességében.
A vállalat standjának kialakításában az újrahasznosított anyagok széles körét használják fel, és a vásár után is tovább hasznosítják azokat.

 

 

VSK 2024 – A fenntarthatóság jegyében

A Remeha idén is részt vesz az utrechti VSK vásáron. Bemutatásra kerülnek új termékek, fejlesztések. Az idei év témája: “Jobb életkörnyezet megteremtése”
A következő hírben megtudhatják mi lesz 2024-ben a Remeha standjának koncepciója.

 

 

Boldog Új Évet kíván a Remeha!

Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek a Remeha nevében!
Az elmúlt év izgalmas kihívásokkal teli volt, de együtt sikeresen vettük az akadályokat.
Köszönjük, hogy velünk tartottak, és lehetőségetek adtak arra, hogy még hatékonyabban szolgálhassuk ki igényeiket.
A jövőre nézve tele vagyunk izgalmas tervekkel és újításokkal.

Célunk továbbra is az, hogy megkönnyítsük az életvitelt és növeljük a kényelmet, miközben tiszteletben tartjuk a természetet, környezetünket.
A Remeha csapata elkötelezett a szakmai és személyes sikerek elérése mellett, és bízunk benne, hogy az előttünk álló év új lehetőségeket és pozitív változásokat hoz mindannyiunk számára.
Köszönjük, hogy velünk tartanak idén is és továbbra is számíthatnak ránk, hogy kiváló minőségű szolgáltatásokkal és termékekkel szolgáljuk ki igényeiket.
Legyen sikeres, boldog, egészséggel teli és inspiráló a 2024-es év mindannyiuk számára!


 

 

Go to Top